Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020

Gösterim: 1562

SALGIN SONRASI PLANLAMALAR ve YENİ DÜŞÜNCELER

Üniversitemiz, Küresel ölçekte yaşanmakta olan ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından Pandemi” olarak ilan edilen olağanüstü duruma karşı, ülkemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları gibi, sürecin eğitim ve öğretime muhtemel olumsuz etkilerini önlemek, eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak için gerekli tedbirleri hızla almış ve etkin bir şekilde uygulamıştır, uygulamaktadır.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, uzaktan eğitim ile ilgili gerekli altyapı ve donanımını, Kovid 19 Pandemi sürecinden önce oluşturmuştur. Belli bazı dersler zaten uzaktan eğitim yöntemiyle yapılabilmekteydi. Bu amaçla, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi,  19.02.2018 tarih 30337 sayılı Resmi Gazete ile yayınlanan yönetmelik ile faaliyetlerine başlamıştı.

Bu nedenle, Pandemi’nin ortaya çıkmasıyla birlikte yüzyüze eğitim-öğretim faaliyetlerinin Yükseköğretim Kurulumuz tarafından iptal edilmesinden itibaren, yapılan organizasyonel planlamalar hızla hayata geçirilmiş ve bir hafta sonra da Üniversitemizde eğitim-öğretim, uzaktan Eğitim biçiminde tüm teorik ve bazı uygulamaları dersler için başlatılmıştır. Bu hususta uzaktan eğitim faliyetleri için hizmet alınan ALMS firmasıyla sürekli yapılan görüşmelerle sistemin aksamadan işlemesi sağlanmıştır. Kısaca Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sadece bir haftalık ara ile, eğitim-öğretime kaldığı yerden devam etmiştir. Bu hususta Senatomuz ve Rektörlüğümüz, Cumhurbaşkanımızın bizzat sevk ve idare ettiği bu süreçte, gerek Kabine gerekse Sağlık Bakanlığı Sağlık Kurulumuzun düzenli olarak aldığı kararlar ve paylaştığı bilgileri dikkate alarak, akademik takvim ve eğitim-öğretim süreçleri ile ilgili pek çok karar almış ve sürecin sağlıklı işletilmesi için büyük özen gösterilmiştir. Bu kapsamda yeni gelişmeler doğrultusunda, alınan bazı kararlar da hızlı bir şekilde revize edilmiştir. Akademik takvim için alternatifli çalışmalar ve planlamalar yapılmış, zaman içerisindeki gelişmelere göre akademik takvim rahatlıkla revize edilerek hızlıca uygulanmaya devam edilmiştir ve edilmektedir.    

Senatomuzun uzaktan, çevrimiçi katılımla yaptığı çeşitli toplantılarında alınan kararlar, düzenli olarak tüm sosyal medya ve iletişim yöntemleri kullanılarak; akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza duyurulmuştur. “2019–2020 Eğitim–Öğretim Yılı Bahar ve Yaz Dönemleri Eğitim-Öğretim Süreçlerine İlişkin Senato Kararı”, güncellenmiş akademik takvim duyuruları bunlardan bazılarıdır.  

Üniversitemiz halihazırda gelinen son urum çerçevesinde, sürekli yaptığı değerlendirme ve görüşmeler çerçevesinde akademik takvimini sorunsuz uygulamaktadır. Pandemi öncesi Akademik takvimde belirtilen, Yaz Öğretimi vb. planlamalar da herhangi bir iptal yada olumsuzluk olmaksızın, güncellenmiş akademik takvimde belirtildiği haliyle uygulanmaya devam edilecektir. Sürecin öğrencilerimizin aleyhine bir sonuç vermemesi için, üniversitemiz tüm imkan ve yeteneklerini bu amaçla kullanmaya devam etmektedir.

Yeni eğitim-öğretim yılının sorunsuz başlayabilmesi için, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Takvimi hazırlıklarımız sürmekte olup, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket edilmektedir. 

Son olarak Pandemi krizinin yarattığı olumsuz ortam nedeniyle, gelecekte böyle durumlarla yeniden  karşılaşılabilmesi ihtimali dikkate alınarak, Uzaktan Eğitim faaliyetlerimizin daha da geliştirilmesi için çabalarımız, aralıksız devam etmektedir.