Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020

Gösterim: 1237

Topluma Hizmet

COVİD-19 küresel salgını sürecinde öğrencilerimize gönderilen mesajla birlikte memleketine dönemeyen öğrencilerimizden desteğe ihtiyaç duyan yaklaşık 200 öğrencimize Bandırma Kaymakamlığı ve Kızılay işbirliği ile öğrencilerimizin öncelikle ihtiyaç duyacağı gıda maddeleri düşünülerek yardım kumanyaları, eldiven ve maske hazırlanmış ve evlerine teslim edilmiştir. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir. 

Bandırma Kaymakamlığı ve STK’lar işbirliği ile oluşturulan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek sağlayan vefa gruplarına başkanlığımız personeli de destek vermekte ve çalışmalara katılmaktadır.

Üniversitemiz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi çalışmalarına telefon, e-mail ve sosyal medya yolları ile devam ederek bu süreçte yapılan başvuruları kabul edip öğrenci ve personelimize gerekli hizmeti sunmuştur. COVİD-19 küresel salgını sürecinde yapılan bu çalışmalarla verilen hizmetlerin devamlılığının sağlanması amaçlanmıştır.

Üniversitemizde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan COVID-19 Psiko-sosyal Destek Danışmanlık Hattı ve bu birimden alınabilecek hizmetlerle ilgili gerekli bilgilendirme ve duyuru yapılarak çalışanlarımızın bu hizmetten haberdar olmaları ve bu yolla destek almaları sağlanmıştır.